en aarhusianer ser... noget... RSS 2.0
# Monday, January 27, 2020

Endelig fik De Radigale deres egen medicin at smage!

Hold kæft hvor har jeg savnet denne vendetta. Hele Thorning-regeringen var plaget af en impotens hvor stort set alt rødt og socialdemokratisk politik fik en våd klud i hovedet af De Radigale. Til gengæld bollede De Radigale så også uden om. Mens gnisterne lynede ud af soc-dem og de røde så gik De Radigale i seng med oppositionen – vel at mærke mens de stadig udgjorde regeringen med de røde. Det smadrede den røde side af fløjen og alt imens røde folk hoppede fra borde og skibet brændte ned, så udtalte Frau Vestager blot »sådan er det jo!«. Najs – skide godt for sammenholdet, der!

Behovet for en tilpas stor hævn kan dårligt beskrives. I fire lange år der var som en mørk ørkenvandring, smadrede De Radigale den røde blokpolitik. Man kan sige at blokpolitik er noget lort – det ved jeg ikke, men ligefrem at modarbejde en regering man selv har peget på, er mig en gåde.

Den konkrete, petit sag, måler sig ikke med en tilstrækkelig vendetta – men den er et skridt på vejen!


Sagen er egentlig ret ukompliceret: siden Blackstone begyndte at opkøbe ejendomme og smadre lejemarkedet i fx København, har regeringen set et behov for at gribe ind. Forhandlingerne er igang og pludselig springer De Radigales Jens Rohde fra over en eller anden bagatel. Og som den radikal han er kigger han selvfølgelig mod oppositionen (thi der jo ikke er tradition for hos De Radigale at holde sig inden for mindretalsregeringens ramme) og udmelder ganske kort tid efter at der nok kommer til at ske en aftale uden om regeringen. Samme dag, om aftenen, går den socialdemokratiske boligminister, Kaare Dybvad ud og lukker aftalen med DF, SF, Alternative og Enhedslisten. Altså uden De Radigale. Som man jo ville mene sidder riiiimelig tæt på regeringen (de har trods alt selv peget på rød blok som regering). Men ikke tættere end at de bliver pænt forbigået.

Jeg er totalt ligeglad med den politisk uenighed mellem De Radigale og rød blok – pointen er at De Radigale gør hvad de er bedst til: skider på blokken, opfører sig som en forkælet spradebasse og forsøger igen-igen-igen at køre solo. Denne gang bliver de dog overhalet i eget spil og blev godt og grundigt sat politisk på plads.

Dygtigt arbejde fra Socialdemokratiet og DF (der jo altid har haft et horn i siden på De Radigale vel at mærke).

Sløjfen på sagen kom dog da Kaare Dybvad kom med udmeldingen om forliget klokken 1900. Klokken 1905 meldte Jens Rohde hus-forbi til en ellers planlagt deltagelse i Debatten på DR2 om netop samme emne: nyt boligforlig.

Jens Rohde forsøger efterfølgende at redde ansigt med udtalelser (til DR) som »Jeg har hele tiden sagt at meningen med aftalen var at ministeren skulle sætte sig for bordenden igen.«. Hold kæft en omgang vrøvl. Og hvordan var det så lige at utroskab med blå blok skulle hjælpe med at få en rød minister tilbage til bordenden. Det er sgu da klart at en rød minister ikke bare føler, men ER, kørt over hvis der er et blåt flertal. En rød minister kan intet stille op hvis blå blok kan tælle til 90. Tak til Jens Rohde for at lave det hele om til en omgang ubrugeligt ordgejl.

Monday, January 27, 2020 8:09:00 PM UTC  #    Comments [0] -
politik | politisk makværk | radigal | vrøvl
# Saturday, January 25, 2020

For satan hvor er det ligegyldigt det udspil som er blevet til lov om at homoer må give blod. I 2010 skrev jeg en omgang brok til Bloddonere i Danmark og brokkede mig over at jeg ikke måtte være bloddoner. Dengang svarede de, som forventet, rimelig ligegyldigt. Det var dengang. På 10 år er man så nået frem til det forslag der lige er trådt i kraft. Et totalt ligegyldigt forslag er hvad man kunne komme frem til.

Det er ren symbolpolitik venner! Og jeg skulle hilse og sige at det virker!

Jeg blev, dagen efter, antastet af en smilende kollega der troede at nu var ligestillingen kørt i hus, og hun spurgte glad om jeg havde hørt at jeg nu også måtte donere blod!? Jeg slukkede hurtigt hendes glade ansigt med netop den ene sætning der gør hele lovforslaget ubrugeligt: »jaja – men man skal så også lige ha holdt sig fra sex i fire måneder først ikk!«.

Og det er det der gør ‘tiltaget’ totalt ubrugeligt.

LGTB Danmark har også udtalt at de godt er klar over at stort set alle homo-mænd stadig vil være udelukket fra muligheden at donere blod. Og så er det sgu da kun symbolpolitik der er tilbage når selv NGO’en ved det er noget lort. Jeg siger ikke at bøsser har meget sex. Jeg siger bare at hvis man trak samme krav ned over hovedet på heteroseksuelle mænd så ville man også afskære en så urimelig høj procentsats at man nok ikke kunne leve med rest-mængden qua det generelle behov for bloddonere der i forvejen vistnok er højt.

Ministeren, Martin Heunicke, vender selvfølgelig det hele på hovedet og udtaler at Danmark nu er blandt de mest progressive på området.

Jajaaah… det svarer vel omtrent til at en maratonløber betragter en millimeter som næsten-i-mål. Så skal man satme også frem med bullshit-superlativerne for at kunne få noget positivt ud af det lovforslag.

Hvor er det ringe gået. Minus 1 point til dig Magnus Heunicke. Hvis du var homo, ville du så kunne donere blod eller ville du være totalt udelukket med dit eget nye lovforslag?

Saturday, January 25, 2020 8:45:00 PM UTC  #    Comments [0] -
politisk makværk | socdem-fnidder
Navigation
Archive
<October 2020>
SunMonTueWedThuFriSat
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Blogroll
About the author/Disclaimer

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

© Copyright 2020
Oliver
Sign In
Statistics
Total Posts: 24
This Year: 24
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 2
Themes
Pick a theme:
All Content © 2020, Oliver
DasBlog theme 'Business' created by Christoph De Baene (delarou)