en aarhusianer ser... noget... RSS 2.0
# Monday, June 8, 2020

Her i corona-tiden har jeg lyttet en del til DR P1. Det er super at have lidt radio kørende i baggrunden. Men jeg er godt nok træt af at DR P1 om formiddagen har så meget sendeflade om religion og især kristendom. Hver eneste gang er det i en filosofisk forklædning. Og lad mig lige slå en ting fast: relegion kan godt have filosofi indbygget – det har de fleste relgioner i en eller anden mængde, men filosofi har altså ikke nødvendigvis noget med religion at gøre. Og jeg er træt af at DR P1 ruller de store spørgsmål ud og nærmest helt automatisk tror at det er kun en 'lært præst' der kan svare os på disse spørgsmål. For ti år siden ville man ha ringet til præsteklovnen Johannes Møllehave. Nu ringer man til en anden men pointen er det samme: få proppet kristendom ind i en livsfilosofisk dialog. Og jeg synes det grumt! Skræl nu religionen fra og kom videre! Vi kan godt have debat og snak uden at skulle høre hvad en eller anden apostel har sagt, eller hvordan en eller anden munk levede sit asketiske liv og måske skrev lidt filosofiske bøger omkring det.


Og nej! jeg kan ikke komme med nogle eksempler for når det sker laver jeg undvigmanøvren sluk-og-fortræng. Jeg er træt af at kristendommen trækkes op på et ligestillet niveau som filosofien. Kristendommen hører ikke til der. Den kan ikke hjælpe os med at komme nogle vegne. Tværtimod har den skabt krig, ødelæggelse og rædsel. Filosofien derimod kan bringe os fremad og lære os meget. Men skil snot fra skæg!

Jeg gider ikke høre på kendissers forhold til tro og religion. Det rager mig! Kom nu væk fra det lort og hvis DR P1 savner emner at snakke med kendisser om så må man enten lade være med at invitere dem eller også finde på noget andet.


Tak!

Monday, June 8, 2020 12:34:11 PM UTC  #    Comments [0] -

All comments require the approval of the site owner before being displayed.
Name
E-mail
Home page

Comment (Some html is allowed: a@href@title, b, blockquote@cite, em, i, li, ol, pre, strike, strong, sub, super, u, ul) where the @ means "attribute." For example, you can use <a href="" title=""> or <blockquote cite="Scott">.  

[Captcha]Enter the code shown (prevents robots):

Live Comment Preview
Navigation
Archive
<October 2020>
SunMonTueWedThuFriSat
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Blogroll
About the author/Disclaimer

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

© Copyright 2020
Oliver
Sign In
Statistics
Total Posts: 24
This Year: 24
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 2
Themes
Pick a theme:
All Content © 2020, Oliver
DasBlog theme 'Business' created by Christoph De Baene (delarou)