en aarhusianer ser... noget... RSS 2.0
# Tuesday, February 9, 2021
Jeg forstår det ikke helt.
AstraZeneca har lavet den her vaccine med en effektivitet omkring 60%. Det er vel også fint nok på sin vis men er det så også det? AstraZeneca ligger på ca 60% mens moderna og pfizer/BioNtech er på ca 90%. Forskere har været ude og sige at man nok ikke helt kan sammenligne effektivitets-procenten da forsøgene har været forskellige.

Læg dertil oven i at et sydafrikansk studie der netop er offentliggjort hvor 3.000 personer fik placebo og 3.000 andre fik AstraZeneca viste at ca lige mange fik covid19. Så AstraZenecas vaccine har ingen effekt på den sydafrikanske mutationer. Dertil kommer så også at forskere har været ude og sige at det ikke er en god ide at shoppe vacciner forstået på den måde at man først tager AstraZeneca og så måske bagefter tager en pfizer/BioNtech.

Samtidig kunne man i sidste uge læse at den engelske mutation over i England nu havde muteret sig selv til den såkaldte brasilianske mutant. Med andre ord så muterer covid konstant og det er blot et spørgsmål om tid før vi ser den sydafrikanske variant i Danmark. Og gæt hvem der så lige så godt kunne ha fået placebo? jeps! alle dem der tog AstraZeneca's vaccine.
For Sydafrikas vedkommende betød det iøvrigt at de stoppede vaccineprogrammet.

Og hvor stiller det os så? jeg skal muligvis inden for overskuelig fremtid til Sydafrika da vi er opskrevet som adoptanter. Jeg tror ikke jeg vil takke ja til AstraZeneca's vaccine - ifølge forsøget nævnt ovenover kan jeg lige så godt tage placebo.

Som forsvar skal det dog siges at AstraZeneca som de andre vacciner også formår, gør et evt sygdomsforløb med corona mildere. Så i bund og grund forhindrer vaccinen de trælse forløb og eftersignet, også som de andre vacciner, forhindrer den død.

Den anden side af sagen er at Seruminstituttet nu er begyndt at drive politisk kampagne når de er ude og sige at AstraZenecas vaccine er fantastisk. Det runger jo lidt hult. Og det er grimt og det skal de holde sig fra. Istedet skulle de tage og snakke om tal, statistik mv så man kan blive oplyst. Det tangerer nærmest lobby-arbejde at høre dem udtale sig i øjeblikket. Men jeg forstår det da godt... hvis Seruminstituttet gik ud og sagde at der var to kvaliteter af vaccinen så er det klart at de vil brænde inde med AstraZeneca - og det er sikkert meget dyrt og kan skubbe hele vaccine-planen en del.

Lad politikerne om at lave sundhedspolitik, så lader vi Seruminstituttet om at lave sundhed. Sådan burde det være.

Tuesday, February 9, 2021 11:35:49 AM UTC  #    Comments [0] -
corona | politik | vrøvl
All comments require the approval of the site owner before being displayed.
Name
E-mail
Home page

Comment (Some html is allowed: a@href@title, b, blockquote@cite, em, i, li, ol, pre, strike, strong, sub, super, u, ul) where the @ means "attribute." For example, you can use <a href="" title=""> or <blockquote cite="Scott">.  

[Captcha]Enter the code shown (prevents robots):

Live Comment Preview
Navigation
Archive
<March 2021>
SunMonTueWedThuFriSat
28123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Blogroll
About the author/Disclaimer

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

© Copyright 2021
Oliver
Sign In
Statistics
Total Posts: 37
This Year: 13
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 0
Themes
Pick a theme:
All Content © 2021, Oliver
DasBlog theme 'Business' created by Christoph De Baene (delarou)